ATEX електрически задвижвания за работа под вода

ATEX електрически задвижвания за работа под вода

AUMA underwater ATEX actuators

Взривозащитените (ATEX) електрически задвижвания AUMA са вече с нова подобрена версия за работа под вода! Могат да бъдат използвани при непрекъснато заливане и потапяне под вода, като по този начин разширяват обхвата си на приложение  във водоснабдителни системи, водноелектрически централи и специфични подводни приложения.

Когато тръбопроводите на водоснабдителните и канализационни мрежи са положени под земята, задвижванията и прилежащата арматура се монтират в шахти под нивото на земята. Задвижванията, проектирани за използване под вода, са идеални за монтаж в мусонни райони или в райони с висок риск от наводняване, тъй като те ще работят надеждно, дори ако наводненията продължават. Новата взривозащитена версия е налична за канализационни шахти, където газовете от отпадъчни води създават риск от потенциално експлозивна атмосфера в сухи периоди.

Благодарение на универсалната уплътнителна система  комбинирана с пълна защита от корозия, задвижванията AUMA могат надеждно да работят под вода в продължение на много години.

Задвижванията AUMA SA и SAEx от 07.2 до 16.2 за работа под вода могат да работят при воден стълб от 15 метра. SAEx задвижванията отговарят на изискванията на АТЕХ

Всички настройки на задвижващите механизми, включително настройките на крайната позиция за хода и въртящия момент, се извършват чрез блоковете за управление AC, без да се отваря корпусът на задвижването. Самите блокове за управление са монтирани извън наводнената зона, отделно от арматурата и задвижващия механизъм, и са свързани чрез кабели, чиито дължини достигат до 100м.