AUMA TIGRON: Новият Задвижващ Механизъм за Нефтената и Газовата Индустрия

AUMA TIGRON: Новият Задвижващ Механизъм за Нефтената и Газовата Индустрия

Новите задвижвания TIGRON на AUMA са проектирани да отговарят на най-високите изисквания на световната нефтена и газова индустрия.

Въз основа на над 50-годишния опит на AUMA, като водещ производител на електрически задвижващи механизми, TIGRON съчетава:

  • най-високото ниво на защита,
  • устойчив дизайн,
  • изключителна лекота на работа
  • и най-новите тенденции в цифровизацията.

Подходящ за различни цели, осигурява безопасна и надеждна автоматизация на арматура в различни сектори на приложение, включително производството на нефт и газ, тръбопроводи, резервоари и рафинерии.

 

Безопаснoст и здравина

Ел. задвижвания TIGRON са сертифицирани по ATEX и IECEx за най-високата газова група IIC, която включва и силно запалимия водород.

Задвижващите механизми са проектирани да издържат на най-суровите условия на околната среда, покривайки особено широк температурен диапазон – от –65 °C до +75 °C.

Защитата на корпуса IP68 и устойчивото прахово покритие на AUMA осигуряват защита срещу тропически валежи, океански пръски и дори пустинни пясъчни бури.

При монтаж на труднодостъпни места, или места, където вибрациите са проблем, блоковете за управление могат да бъдат монтирани отделно, на разстояние до 100 m от задвижващия механизъм. Задвижванията TIGRON ще се предлагат и във версии SIL.

 

 

Пригоден за бъдещето

Мощната електроника, иновативните сензорни системи и голямото разнообразие от интерфейси гарантират, че TIGRON е прогоден за напредването на цифровизацията.

Качването на данни в AUMA Cloud улеснява навременната поддръжка. А ниската консумация на енергия в режим на готовност намалява въглеродните емисии на задвижващия механизъм и експлоатационните разходи.

 

 

Лесен за ползване

Лекотата на ползване е друга отличителна черта на задвижванията TIGRON. Особено впечатляващи са големият дисплей и масивният комбиниран превключвател, който може да се управлява лесно, дори с ръкавици.

Вграденият асистент за пускане в експлоатация води безопасно оператора през процедурата за настройка, която не изисква допълнителни инструменти.

 

 

Универсален

Задвижванията TIGRON работят с всички видове клапани. Като многооборотна задвижка, TIGRON е идеален за автоматизация на вентили, шибъри и регулатори.

Предлага се в шест размера, с въртящ момент от 10 Nm до 1000 Nm. По-висок въртящ момент може да бъде постигнат в комбинация с многооборотни редуктори AUMA.

За автоматизация на сферични кранове и бътерфлай клапи задвижващите механизми TIGRON се комбинират с четвърт оборотни редуктори.

 

 

Интелигентните задвижващи механизми са подходящи за най-предизвикателните задачи на автоматизацията, като високо прецизна работа на управляващи клапани или дроселни клапани.

Задвижванията TIGRON помагат на операторите на централи да подобрят своята ефективност и укрепят пазарната си позиция. С TIGRON те са добре оборудвани за модерна автоматизация на завода, днес и утре.