Новото приложение AUMA Assistant 2.0

Новото приложение AUMA Assistant 2.0

AUMA пусна версия 2.0 на приложението AUMA Assistant. Приложението позволява бърза и лесна конфигурация и диагностика на AUMA задвижванията от смартфон или таблет. Всички операционни параметри на изпълнителния механизъм могат да бъдат зададени чрез приложението, което спестява значително време и разходи по време на пускане в експлоатация.

Работейки с Android смартфони и таблети, приложението използва безжична връзка Bluetooth за прехвърляне на данни към и от задвижващия механизъм. Настройките на параметрите могат да се приготвят и офлайн и да се предават на задвижването на място на по-късен етап. Копирането на параметри от един изпълнителен механизъм до друг е възможно.

Функцията за моментна снимка улеснява поддръжката и отстраняването на неизправности: Всички диагностични и оперативни данни, записани в задвижващия механизъм, могат да бъдат прочетени и прехвърлени на компютър за визуализация и оценка, като се използват подробните инструменти за анализ на софтуера за пускане в експлоатация и диагностика на AUMA CDT. Данните за моментното изображение включват например времена на изпълнение, брой пускания и характеристики на въртящия момент.

Операторите могат да изпращат настройки и диагностични данни директно от приложението чрез електронна поща до сервизния отдел на AUMA, като по този начин съкращават времето за отстраняване на неизправности и коригиращи действия.

Версия 2.0 вече включва и цялата функционалност на предишното отделно приложение за поддръжка на AUMA. Тя позволява на оператора да изтегля специфична за устройството документация, например инструкции за работа и технически спецификации, към смартфона или таблета, като просто сканира QR код на задвижващия механизъм. Приложението AUMA Assistant се предлага безплатно в Google Play.